Huraaaa udało się pierwszy raz WINOBRANIE
Rondo już całe zjedzone przez smakoszy. Jagody LM/MF niestety 30% rodzynki. To co jednak cieszy oko to około 30 krzaczków Regenta. Jak na pierwszy raz szczęście ogromne :)
Zwijamy zatem siatki:
Sekator i zaczynamy:
Podsumowanie zbioru:
2 wiadra Regent/LM/MF
Młynkoodszypułkowanie :)
Niezbędne pomiary, kwasy 8g/l, Cukier 17Blg
Siarkowanie, maceracja, niezbędne korekty moszczu (głównie poziomu cukru), drożdże i gotowe.
Po długiej maceracji, tłoczenie moszczu i mamy 7l pierwszego wina.
Teraz tylko leżakowanie, klarowanie, mam nadzieje że udać się coś zabutelkować.
Rondo już całe zjedzone przez smakoszy. Jagody LM/MF niestety 30% rodzynki. To co jednak cieszy oko to około 30 krzaczków Regenta. Jak na pierwszy raz szczęście ogromne :)
Zwijamy zatem siatki:
Sekator i zaczynamy:
Podsumowanie zbioru:
2 wiadra Regent/LM/MF
Młynkoodszypułkowanie :)
Niezbędne pomiary, kwasy 8g/l, Cukier 17Blg
Siarkowanie, maceracja, niezbędne korekty moszczu (głównie poziomu cukru), drożdże i gotowe.
Po długiej maceracji, tłoczenie moszczu i mamy 7l pierwszego wina.
Teraz tylko leżakowanie, klarowanie, mam nadzieje że udać się coś zabutelkować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz